Iz Gradske uprave o Zenicatransu: Žalba grada Zenica se dugo čuvala u ladicama poreznog ureda

Iz Gradske uprave o Zenicatransu: Žalba grada Zenica se dugo čuvala u ladicama poreznog ureda


Grad Zenica je Rješenjima Kantonalnog poreznog ureda Zenica potpuno neosnovano proglašen sudužnikom i solidarno odgovornim za nastali porezni dug Javnog komunalnog preduzeća “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica iz Zenice u ukupnom iznosu od ‪4.784.956‬ KM, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

U saopćenju koje su dostavili javnosti navode da je to Odluka Federalnog ministarstva finansija po žalbi Grada Zenica, a koja se izvjesno vrijeme, iz nepoznatih razloga, čuvala u ladicama Kantonalnog poreznog ureda Zenica posebno u vremenu kada je ovo Rješenje bilo itekako važan dokument za pravni proces koji se vodi u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

‘’Naime, nakon urgencije koju je Gradsko pravobranilaštvo dostavilo Kantonalnom poreznom uredu Zenica za dostavu Rješenja Federalnog ministarstva finansija donesenog po žalbi na Rješenje Kantonalnog poreznog ureda Zenica od 30.12.2020. godine, Kantonalni porezni ured Zenica je dostavio Gradskoj upravi Zenica Rješenje tek 13.12.2021. godine iako je isto Federalno ministarstvo finansija otpremilo 26.11.2021. godine, što se vidi iz dokumenata u prilogu’’, stoji u saopćenju za javnost Gradske uprave Zenica.

S ciljem potpunijeg informisanja javnosti Gradska uprava Zenice je na stranici obrazložila sve aktivnosti vezano za navedeno, što možete pročitati na službenoj stranici Grada.

“Rješenjima Federalnog ministarstva finansija poništena su oba navedena Rješenja Kantonalnog poreznog ureda Zenica zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnih propisa, čime je potvrđeno da je Grad Zenica potpuno neosnovano proglašen sudužnikom i solidarno odgovornim za nastali porezni dug JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“. Ostaje nejasno zašto su žalbe Grada Zenica toliko dugo zadržavane u ladicama Federalnog ministarstva finansija, a još je simptomatičnije zadržavanje Rješenja po žalbama u ladicama Kantonalnog poreznog ureda Zenica’’, navodi se na kraju saopćenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija