Iz Granične policije BiH se izvinjavaju zbog hapšenja dvojice službenika: Bit će sankcionisani

U akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšene su tri osobe zbog sumnje na kriminal i korupcije, a od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH. Iz ove agencije se izvinjavaju javnosti te garantuju da će s krivcima biti sankcionisani.

Jedan od dvojice uhapšenih je Rejhan Raković kojeg su policijski službenici uhvatili na autoputu kod naplatne rampe. Prema saznanju Klix.ba on je sa sobom imao 100.000 KM podijeljenih u koverte sa po 15.000 KM.

 

“Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja, posebice korupciju u vlastitim redovima. Apsolutno podupiremo i pozdravljamo akciju Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih agencija angažiranih u ovom predmetu. S naše strane učinit ćemo sve da nositelje koruptivnih aktivnosti u našim redovima, odstranimo iz Granične policije Bosne i Hercegovine i kaznimo u skladu sa zakonskim i podzakonskim normama”, rekli su.

Svjesni činjenice koliko je današnje događanje naštetilo ugledu Granične policije BiH, uputili su bh. javnosti iskreno izvinjenje.

Sumnja se da je Rejhan zajedno sa još dvije osobe tokom 2020. i 2021. godine za prijem kadeta u službu uzimao i po 20.000 KM. Pozicije su podijeljene po nacionalnom ključu, a jedna osoba je navodno dostavljala spiskove sa naznačenim imenima osoba koje bi trebalo da budu primljene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79