Iz HDZ-a kažu da im je neko preko noći ukrao hiljade glasova

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar uputio je saopćenje u kojem se navodi kako su nakon izbora u Mostaru glasovi koji su trebali pripasti hrvatskim strankama pokradeni.

Saopćenje su objavili na svojoj web stranici, te ga prenosimo u cjelosti.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i već poznatu i neskrivenu krađu tisuća glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje.

Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih Hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama.

Naglašavali smo kako Središnje izborno povjerenstvo (SIP), i Gradsko izborno povjerenstvo nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti neovisne od političkog utjecaja, jamči transparentnost i demokratski izborni proces a u Mostaru to nije slučaj.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79