Iz opozicije sve glasniji: Dodik je postao neoosmanlija, krenuo je Alijinim putem

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić rekao je danas u Banjoj Luci da je Milorad Dodik 2014. godine govorio kako je srpski narod 500 godina trpio “osmanluk” i da RS ne pripada onoj Bosni kako je vidi Erdogan.

– Da li je to Dodik postao neoosmanlija? On bi za komad vlasti promijenio i ime i vjeru. Erdogan je jednom prilikom rekao da mu je Alija u amanet ostavio BiH. A sad je Dodik, koji bi se mogao drugačije zvati, ostavio Bosnu Erdoganu. Dodik je, dakle, krenuo Alijinim putem, kazao je Stanić.

Stanić pita da li je Dodik obolio od amnezije ili od neke druge bolesti. Dodik, kaže Stanić, treba da ode na psihijatriju.

– Ali, neka ne ide na banjalučki psihijatriju koja je neuslovna. Da li znate ko trenutno izvozi meso iz BiH u Tursku? Naser Orić i Staša Košarac. Dodik zaista predaje BiH Turskoj prema Alijinim željama, rekao je Stanić.

Dodik je, kaže on, spreman na sve zato što je dotakao dno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79