Iz rubrike za ne povjerovati: Vulić traži izvinjenje OSCE-a zbog reakcije na verbalni napad na članicu CIK-a

Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zahtijeva izvinjenje od OSCE-a nakon što je ova organizacija osudila njen verbalni napad na Vanju Bjelicu Prutinu, članicu Centralne izborne komisije (CIK).

Vulić je ponovila svoj stav, tvrdeći da je Bjelica Prutina izvježbala izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača po naređenju.

“Ne kršim nikakav zakon iznoseći svoj stav. Oni koji krše zakon i Ustav te raspakuju dejtonsku BiH su ljudi poput Prutine, koji prate upute Michaela Murphyja i Christiana Schmidta umjesto rada Parlamentarne skupštine”, izjavila je Vulić.

Ona smatra da Murphy i Schmidt zagovaraju duh, a ne slovo Dejtonskog sporazuma te da, putem svojih poslušnika, rade na uništavanju dejtonske i stvaranju unitarne BiH.

“Svi oni, zajedno s OSCE-om, trebaju se izvinuti mom srpskom narodu i meni, jer nas namjerno tjeraju sa ovih prostora. Republika Srpska i srpski narod su vječni i nigdje neće ići, koliko god se strani okupatori trudili da nas izbrišu kršenjem zakona i Ustava. Dejtonska BiH ima budućnost, a sve što planirate protiv srpskog naroda unaprijed je osuđeno na propast”, poručila je Vulić.

Podsjetimo, OSCE je pozvao izabrane zvaničnike da pokažu najviše standarde profesionalizma i da se suzdrže od neprofesionalnih, nedemokratskih i opasnih poteza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79