Iz saobraćaja u februaru isključeno 86 pijanih vozača

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Zvornik, Dragoslav Ostojić, iznio je na konferenciji za medije rezultate povezane s provedenim akcijama kontrole saobraćaja tokom februara.

U februaru je provedena intenzivna kontrola saobraćaja, što je rezultiralo i statističkim podacima. Prema riječima načelnika Ostojića, sedam vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, dok je troje vozača zaustavljeno zbog vožnje pod utjecajem narkotičkih sredstava. Dodatno, 13 vozila je povučeno s cesta iz različitih razloga.

Ukupno je kontrolirano 1005 sudionika u saobraćaju, što je rezultiralo izdavanjem 1282 prekršajna naloga. Ovo predstavlja značajno povećanje od 55% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Jedno od najznačajnijih otkrića jest zabilježeno smanjenje saobraćajnih nesreća. Naime, evidentirano je 31 saobraćajna nesreća, što predstavlja pad od 33% u poređenju s istim periodom prošle godine.

Načelnik Ostojić naglašava važnost daljnjeg održavanja visokih standarda kontrole kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79