Iz SRC Ajdinovići o požaru: Još sumiramo štetu

U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova jučer je u ranim jutarnjim satima buknuo požar.

“Policija je obaviještena o požaru u 4:50 sati. u požaru je izgorio pomoćni objekat Sportsko-rekreativnog centra. Na sreću, povrijeđenih nije bilo”, kazala nam je Aldina Alić iz Operativnog Centra MUP-a ZDK.

Dan nakon požara, Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići je kazao za Radiosarajevo da uviđaj i dalje traje.

“Ne možemo još uvijek reći o kolikoj šteti se radi kao ni razlog izbijanja požara. Još sumiramo štetu. Uviđaj i dalje traje…”, rekao je Čulov.

O požaru je obaviješteno i kantonalno Tužilaštvo.

Podsjetimo, zbog simptoma trovanja hranom na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a prije dva dana primljeno je još dvoje djece koja su boravila u Sportsko rekreacionom centru Ajdinovići.

Ukupno je 12 djece primljeno na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a. Prvo je primljeno njih 10, a po prijemu dvoje djece imalo je tešku kliničku sliku, dok je njih osam imalo srednje tešku kliničku sliku.

Još uvijek nije isključena ni mogućnost da uzrok zdravstvenih problema može biti hlor, a više informacija bit će poznato nakon što nadležne inspekcije provedu istrage. Još uvijek se čekaju i rezultati uzoraka hrane.

Djeca su se žalila na bolove u stomaku, povraćanje i dijareju i imali su povišenu tjelesnu temperaturu.

Riječ je o tinejdžerima uzrasta 14 i više godina koji su u ovom sportsko-rekreativnom centru kod Olova boravili na rukometnom kampu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments