Iza nastradalog rudara ostali supruga, sin, majka i brat: Prikupljeno 410 KM pomoći

Nakon što je objavljena informacija da je u rudniku mrkog uglja Đurđevik poginuo rudar Raif Čamdžić, odmah je na društvenim mrežama pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za njegovu porodicu.

Tragedija u RMU Đurđevik: Raif Čamdžić iza sebe ostavio suprugu sa djecom, pokrenuta humanitarna akcija

Kako je kazao Sinan Husić, predsjednik sindikata radnika rudnika FBiH, iza Čamdžića su ostale supruga, sin, majka i brat.

– Akcija prikupljanja pomoći za porodicu Raifa Čamdžića traje od jutros i prikupljeno je dosad 410 KM. Svi koji žele pomoći mogu donaciju dostavi do ugostiteljskog objekta “Parlament” – objavili su prijatelji stradalog komorata.

Podsjećamo, prema izvještaju federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića, na radilištu u jami su bila četvorica rudara. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade. Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare piše Avaz.

Povrijeđeni rudar u RMU Đurđevik u kritičnom stanju: Haso Kadirić priključen na respirator

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79