Izdata prva dozvola: Postrojenje za recikliranje guma uskoro otvara vrata u Kantonu Sarajevo!

Uprava komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša danas je uručila dozvolu za upravljanje otpadom za preradu i recikliranje starih otpadnih guma direktoru privrednog društva Negro Crown d.o.o. iz Sarajeva, Zlatku Sejmenoviću. Ovim činom su se stekli svi potrebni uslovi za pokretanje prvog postrojenja za reciklažu starih otpadnih guma mehaničkom obradom u Kantonu Sarajevo.

Ministar Almir Bečarević je istaknuo inicijativu i hrabrost realnog sektora da se uključi u sistem recikliranja otpada, te je pohvalio investiciju od oko 800.000 KM koju je privredno društvo Negro Crown d.o.o. iz Sarajeva uložilo u ovo postrojenje. Ova investicija će značajno doprinijeti poboljšanju stanja životne sredine u Kantonu Sarajevo, s obzirom na činjenicu koliko stare gume negativno utječu na okoliš.

Ovaj afirmativni korak prema recikliranju otpada ukazuje na važnost očuvanja prirode i zaštite okoline. Recikliranje starih otpadnih guma mehaničkom obradom omogućuje smanjenje zagađenja i negativnih utjecaja na okolinu. Privredno društvo Negro Crown d.o.o. iz Sarajeva zaslužuje pohvale za svoju inicijativu i ulaganje u ovu važnu oblast.

Uz podršku relevantnih institucija, očekuje se da će postrojenje za reciklažu starih otpadnih guma mehaničkom obradom pružiti održivo rješenje za upravljanje ovim vrstama otpada. Ova inicijativa će također doprinijeti stvaranju svijesti o potrebi recikliranja i odgovornom postupanju s otpadom, te će služiti kao primjer drugim kompanijama da se uključe u slične projekte.

Sarajevo kao glavni grad će imati koristi od ovog postrojenja za recikliranje otpadnih guma, a pozitivan utjecaj na životnu sredinu će se osjetiti na širem području. Ova inicijativa će doprinijeti stvaranju zelenije i održivije budućnosti za građane Kantonu Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79