Izdvajaju preko 80.000 KM: Univerzitet u Banjaluci kupuje novo luksuzno vozilo

Portal CAPITAL je objavio da Univerzitet u Banjaluci za potrebe Ekonomskog fakulteta nabavlja automobil, te da su u tenderskoj dokumentaciji navedene specifikacije u kojima se između ostalog traži da vozilo bude metalik crne boje, turbo dizel, da ima pogon na sva četiri točka, kao i dodatnu opremu.

U Univerzitetu sve pravdaju time da je Ekonomski fakultet već u planu javnih nabavki za 2021. godinu planirao sredstva od 70.000 maraka bez PDV-a za nabavku službenog vozila.

„Riječ je o kupovini putničkog vozila, a koje bi zamijenilo dosadašnje, već dotrajalo vozilo. Naime, Ekonomski fakultet trenutno ima jedan automobil, star 13 godina, a koji se često kvari. Svaki servis i popravka trenutnog vozila je skupa, a automobil više nije ni siguran za duža putovanja“, naveli su u Univerzitetu.

Dodali da vozilo služi isključivo za potrebe službenih putovanja rukovodstva i ostalih radnika Ekonomskog fakulteta, zbog čega je važno da se omogući sigurna i nesmetana vožnja.

Naglasili su da je u tenderskoj dokumentaciji tražena oprema u automobilu koju posjeduje svako novo vozilo srednje klase. Nisu precizno odgovorili da li je jeftinije vozilo moglo da zadovolji potrebe Ekonomskog fakulteta.

„Da li će vozilo biti plaćeno 70.000 KM bez PDV-a trenutno ne znamo jer cijena vozila zavisi od dostavljenih ponuda ponuđača. Tek kada se završi postupak dostavljana ponuda, odnosno javnog otvaranja ponuda i kada se donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, konačna cijena vozila biće poznata. Ono što je važno naglasiti jeste i to da će svakako prednost imati ponuda sa najnižom cijenom“, istakli su u Univerzitetu.

Podsjećamo, u tenderu se još zahtijevalo da vozilo ima automatski mjenjač, multifunkcionalni kožni volan, putni računar, fabrički radio navigacioni uređaj…

Insistiraju i da ima senzore za kišu, trozonski klima uređaj, kao i grijanje mlaznica za pranje vejtrobranskog stakla…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79