Izetbegović: Moja supruga je jučer cijeli dan provela sa ženama iz Srebrenice, jedva su je pustili da ide

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostovao je sinoć na TVSA i pri tome između ostalog govorio i o Srebrenici, hvaleći doček koji je njegova supruga Sebija Izetbegović imala u ovom gradu.

Najbitnije je da ima Bošnjaka u Srebrenici preko 50% i da djece u školama naše ima preko 50%. To naravno ne znači da mi kanimo dominirati nad Srbima, već da se treba uspostaviti jedna ravnoteža, rekao je.

Na pitanje kako reagira na riječi ljudi iz Srebrenice da su ih “svi ostavili”, predsjednik Izetbegović je rekao da to nije čuo da iko govori, te da će im “završiti” sve što im bude trebalo.

– Jučer je moja supruga provela cijeli dan sa ženama iz Srebrenice. Jako je dobro dočekana. Skoro da su je jedva pustili da ide. Ja sam bio prije jedno mjesec i po dana sa ženama Srebrenice, pred sami Ramazan. SDA garnitura se brine o svemu što tim ženama treba. Evo sad ću i javno to reći – sve što im bude trebalo mi ćemo to kako znamo i umijemo završiti. Tako da definitivno ima brige za Srebrenicu, svake vrste.

Podsjetimo, u čuvenoj “aferi Asim”, bivši potpredsjednik SDA Asim Sarajlić u pokušaju kupovine glasa nepoznatog delagata stranke za Fikreta Prevljaka, u utrci za čelo kantonalnog odbora SDA, na sva usta se hvalio kako je on čovjek koji “završava” sve stvari.

No ni ova afera izgleda da Izetbeviću nije bila dovoljna da shvati da ozbiljne i demokratske države ne treba da funkcioniraju po sistemu “završavanja”, nego kroz transparetni rad institucija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79