Izetbegović, Nikšić i Komšić na zajedničkom ručku razgovarali o formiranju vlasti

Danas su se u sarajevskom restoranu Kibe Mahala sastali lideri SDA, SDP-a i DF-a kako bi razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima i formiranju vlasti.

Neformalnom sastanku koji je počeo u 13 sati prisustvovali su Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

S obzirom na to da je Nermin Nikšić zajedno sa još sedam stranaka oformio blok, koji će ići u formiranje vlasti sa, kako su kazali HDZ-om, male su šanse da je glavna tema formiranje vlasti na federalnom nivou, no sigurno je da trojica lidera stranaka široko razgovaraju o svim mogućnostima, javlja Klix.

Ono što je pak realnije i potrebnije u ovom trenutku je usaglašavanje stavova stranaka Pokreta za državu (PZD) o glasanju za srpski klub Doma naroda Bosne i Hercegovine, koji se bira u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Međutim, s obzirom da je u toku izbor delegata za federalni Dom naroda na stolu su bile raznolike teme, bez obzira što je SDA trenutno van najučestalijih kombinacija za vlast.

Jedno je sigurno, svako sa svakim razgovara i vlast je moguća u raznim kombinacijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79