Aleksandar Veselinović (40) dobio šest mjeseci robije zbog prevare i prodaje neispravnih CD-ova

Znajući da se CD-ovi ne mogu otvoriti, niti koristiti, on je zamjenika gradonačelnika naveo da potpiše i pečatom Vlade Distrikta ovjeri bjanko narudžbenicu objasnivši mu da će mu to služiti samo kao dokaz da je uručio poklon

Aleksandar Veselinović (40) pravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog pokušaja prevare brčanskih institucija.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Veselinović, državljanin Republike Hrvatske i direktor poduzeća “S-LIST” d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, procesuiran je pod optužbama da je tijekom 2016. godine angažirao njemu poznatu osobu kako bi po njegovim uputama na području distrikta Brčko prevarno vršio prodaju službenih glasila.

Kako je navedeno u optužnici, jedan od njegovih prodajnih agenata najprije je posjetio tadašnjeg zamjenika gradonačelnika rekavši mu da ima obavezu Vladi distrikta Brčko uručiti besplatne primjerke CD-ova s državnim i entitetskim službenim glasilima.

Znajući da se CD-ovi ne mogu otvoriti, niti koristiti, on je zamjenika gradonačelnika naveo da potpiše i pečatom Vlade Distrikta ovjeri bjanko narudžbenicu objasnivši mu da će mu to služiti samo kao dokaz da je uručio poklon.

Zatim je, naknadno, bjanko narudžbenicu popunio podacima o navodnom naručitelju, količini i cijeni, te je ovjerio pečatom poduzeća S-LIST Sarajevo, da bi zatim Vladi Distrikta ispostavio fakturu na iznos od 14.040,00 KM. Na istovjetan način, Veselinović je pokušao izvesti prevaru i u Skupštini Brčko distrikta BiH tražeći od ove institucije isplatu 7.020 KM, te u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i JP Putevi Brčko, koje je pak pokušao oštetiti za iznose od po 3.744 KM.

Veselinović je po prijavi tadašnjeg zamjenika gradonačelnika razotkriven i spriječen u daljnjim namjerama, a nakon istrage, tijekom koje je utvrđeno da je u istoj namjeri posjetio brojne brčanske institucije, Tužiteljstvo Distrikta optužilo ga je za pokušaj kaznenog djela prevara u privrednom poslovanju.

Nakon glavnog pretresa pred Osnovnim sudom, dokazane su sve optužbe Tužitlejstva, pa je Veselinović u prvostupanjskom postupku osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu. U nastavku postupka, Apelacijski sud distrikta Brčko odbio je žalbu Veselinovića, te je u cijelosti potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je tako pravomoćno osuđen za pokušaj prevare u privrednom poslovanju, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79