Izetbegović posjetio Janju: Razgovarao sa povratnikom koji se na rodnu grudu vratio iz Švedske

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA), koju predvodi predsjednik Bakir Izetbegović, posjetila je danas i Janju.

U Janji je Izetbegović razgovarao sa Šerifom Gradaščevićem, koji je po povratku iz Švedske osnovao Reppu Entreprenad, danas uspješnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom jarbola i zastava.

Jarbol ove kompanije, kako je napisano na zvaničnoj Facebook stranici Izetbegovića, jedan od najvećih u državi, nalazi se na brdu Hum iznad Sarajeva.

“Sa Gradaščevićem je Izetbegović razgovarao o radu ove kompanije, njenom značaju za povratničku zajednicu i planovima za budućnost. Od velikog značaja za razvoj kompanije bila je podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i ministra Edina Ramića”, napisao je Izetbegović na Facebooku.

Prethodno su posjetili Zvornik i sastali se sa sa predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Mustafom Muharemovićem i glavnim imamom Harisom ef. Mustajbašićem, a zatim su klanjali i džuma-namaza u Riječkoj džamiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79