Izetbegović prezentirala projekte: Saudijce zanima saradnja u oblasti zdravstva

Saudijcima je direktorica KCUS-a prezentirala planove za razvoj zdravstva i kvalitetnih bolnica, za šta su i domaćini pokazali veliki interes

Bakir i Sebija Izetbegović obavljaju umru

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović borave u posjeti Saudijskoj Arabiji. Kako je rečeno Faktoru, u okviru posjete ovoj zemlji održali su i niz sastanaka sa tamošnjim zvaničnicima, a između ostalog, moguća je i saradnja u oblasti zdravstva.

S tim u vezi direktorica KCUS-a prisustvovala je sastancima na kojima je bilo riječi o razvoju medicinskih kapaciteta u našoj zemlji. Saudijcima je prezentirala planove za razvoj zdravstva i kvalitetnih bolnica, za šta su i domaćini pokazali veliki interes.

Delegacija KCUS-a na čelu sa generalnom direktoricom boravila je nedavno i u dvodnevnoj posjeti Kataru, gdje održala niz sastanaka, između ostalog i sa premijerom Katara Šeihom Abdulahom bin Nasserom bin Khalifa Al Thanijem, šeikom Mozom bint Nasser Al Misnad, predsjedavajućom Katarske fondacije, te sa ministricom zdravstva dr. Hanan Muhamed Al Kuwari sa kojima je razgovarala o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te općenito o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar, prenosi Faktor.

Kao što su mediji jučer objavili, Sebija i Bakir Izetbegović, kao i Denis Zvizdić tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli su i sveto mjesto muslimana u Mekki – Kabu, odnosno obavili vjerski obred umru.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79