Izetbegović provocira Konakovića: Sumnjam da će ući u utrku za Predsjedništvo, on nikad u životu više neće raditi nešto što je rizik

Bakir Izetbegović u emisiji na Hayat televiziji odgovorio je na pitanje da li će se kandidirati za člana predsjedništva BiH.

– Mislim da predsjednici stranaka trebaju biti na dispoziciji članstvu i rukovodstvu, ako ih kandiduju da to prihvate. Mislim da imam tu obavezu, sa svim rizicima. Ja sam u trku ušao skoro kao autsajder protiv jakog Radončića koji ima Avaz, protiv jakog Silajdžića koji ima svoju harizmu.

Izetbegović najavio da ulazi u trku za Predsjedništvo BiH

Mislio sam da nemam velike šanse, ali uradit ću to za svoju stranku, borit ću se pa kako god. I pobijedio sam. A tek kao predsjednik stranke. Mislim da svaki predsjednik jake stranke koja ima šansu, ima tu obavezu, i da je izbjegavanje te obaveze… neću upotrijebiti tešku riječ.

Sumnjam da će Konaković ući u tu utrku, ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće “ući u cipele” premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički „slomiti“ kičmu čovjeku, a ovo je opasna stvar. Vjerovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gdje je to ziher.

Ostalima želim sve najbolje, radovalo bi me da gospodin Radončić ponovo uđe u utrku, s njim su utrke uvijek zanimljive, on ima svoj temperament i svoj način, pa bilo bi zanimljivo i veselo ući u jednu utrku i sa njim i sa Nikšićem, eventualno sa Zvizdićem ako dobije potporu, neće biti dosadno sve u svemu – kazao je, između ostalog, Izetbegović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79