Izetbegović reagovala na priče o bjekstvu iz države: Evakuiraju se oni koji nešto loše čine, a ne oni koji rade kao ja dan i noć

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, dala je intervju za “Stav”, gdje je kometarisala svoju diplomu i bjekstvo o kojem se već duže vremena priča.

„Priče o evakuaciji nisam čula, ali ako postoje, zaista je komično. Evakuiraju se oni koji nešto loše čine, a ne oni koji rade kao ja dan – noć da bi to popravili i vraćali milionske dugove nastale njihovim sumnjivim radnjama. Uostalom, gdje bih se ja evakuirala? Ja nemam nikakve stanove, vile, jahte niti bilo kakvu imovinu van Bosne i Hercegovine. To je vrlo lahko provjerivo. Krećem se svuda sama, nemam zaštitare i pratioce kao neki prije mene. Redovno idem na pijacu, u granap, u supermarket. Ne hodam naoružana, mada znam odlično baratati oružjem, rahmetli otac me davno naučio, za svaki slučaj“, kazala je prosfesorica Izetbegović.

Ona također tvrdi da nema ništa sporno u njenim akademskim refrencama, te da su na napadi na nju politički motivirani, prenosi pressmedia.

„Što se tiče napada na mene, “neprijatelj koji nikada ne spava” postoji. Često se tome nasmijem jer su nas time prepadali u djetinjstvu i mladosti. Uvijek sam pokušavala zamisliti kako izgleda taj koji nikad ne spava. Sad znam da to nije jedan, nego da su to čitavi centri koji šire laži i spinove da bi stvarali pometnju i zbunjivali narod, ali slijedi i ono drugo: “Što je više kleveta i laži, klevetani nam je miliji i draži.” Znali su komunisti te manipulatorske folove. Treba im priznati da su bili u pravu, ja sad znam da je to istina“, tvrdi Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79