Izetbegović: Vlast bi mogli imati već u oktobru

U Sarajevu se održava konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj će se birati 14 preostalih članova tog stranačkog tijela i njegovo rukovodstvo, te 17 preostalih članova Predsjedništva SDA i generalni sekretar stranke.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je trenutnu političku situaciju u zemlji, odnosno neformiranje vlasti na svim nivoima i godinu dana nakon izbora.

Znamo sve, znamo i razloge zbog kojih ne možemo da pristanemo da se to formira na način da se odustane od NATO puta, vladavine zakona, od toga da je država nadređena entitetu. Međutim, mislim da se stavovi ipak približavaju, neću govoriti detalje. Ima tu pregovora. Prijatelji iz međunarodne zajednice i iz NATO-a pomažu, tako da mislim da bi moglo biti rješenja već u oktobru. Ako ne bude pretjerane tvrdoglavosti sa druge strane – rekao je Izetbegović.

Naglasio je da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, te se unutar toga valja tražiti rješenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments