Izgorjela kuća u Sanskom Mostu: Dvije porodice ostale bez doma

Kuća porodice Grgić u selu Gornji Kamengrad, desetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je u požaru, koji ju je zahvatio protekle nedjelje u večernjim satima i objekat je potpuno neuslovan za stanovanje.

Prema riječima Alena Grgića, jednog od stanara kuće, bez krova nad glavom ostale su dvije porodice s ukupno sedam članova, a vatra je za tili čas progutala sve što su decenijama mukotrpno stvarali.

loading...

On objašnjava kako u prizemlju kuće živi s ocem, suprugom i dvoje maloljetne djece, dok na spratu stanuje njegov stric sa sinom.

“Sjeli smo za večeru kad su u kuću utrčale komšije i obavjestile nas da krov gori. Odmah smo izašli napolje, a sva sreća da u trenutku izbijanja požara nikoga nije bilo na gornjem spratu”, objašnjava Grgić.

Kaže kako je do dolaska vatrogasaca krov potpuno izgorio, a da je prilikom gašenja vatre ogromna količine prodrla u prizemlje kuće te je na jednom mjestu došlo i do urušavanja plafona.

Pretpostavlja se kako su uzrok izbijanja vatre neispravne električne instalacije. “Sada se postavlja pitanje gdje živjeti. Sreća pa ima mnogo onih koji su nam već ponudili privremeni smještaj, ali je najveći problem kako obnoviti ono što je vatra progutala”, kaže Grgić.

Inače, obje porodice žive od skromnih primanja koja jedva mogu da podmire osnovne životne potrebe, tako da za obnovu u požaru izgorjelog doma jednostavno nemaju novca. Svi koji žele da pomognu ovoj porodici novac mogu uplatiti na žiro račun na ime Alena Grgića: 1990440063904862.

 

 

Crna hronika

Loading..