Izgubili smo tri mlada života, a za te slučajeve nemamo nijednu optužnicu

“Mi se u Sarajevu bavimo kriminalom kantonalnih tužilaca da bi smo došli na nultu poziciju kada će Tužilaštvo BiH početi istraživati ko je ubio Dženana”

“Majci Lane Bijedić sam rekao da fizički nisam u stanju da preuzmem i taj slučaj koji se desio u Mostaru”, naveo je advokat Ifet Feraget gostujući u emisiji “Plenum” Federalne televizije.

“Imam putovanja na relaciji Sarajevo-Banja Luka i slučaj Dragičević. Ovdje imam slučaj Memić. Jako mi je žao. Imamo ta dva nalaza vještaka koja su dijametralno suprotna. Međutim, poučen iskustvom u predmetu Memić i u predmetu Dragičević, ja kažem ovdje je uvijek u pitanju ljudski faktor. Dakle, tužioci ne raspolažu sa odgovarajućim znanjima iz kriminalistike vrlo često. Međutim, problem su ti propusti koji se dešavaju u istrazi i ne otklanjaju se blagovremeno. Zbog toga imate istrage koje dugo traju ili idu u pogrešnom pravcu.

Ne želim ništa da prejudiciram vezano za slučaj Lane Bijedić, ali je pogubno, neprihvatljivo da tri mlada života izgubimo u roku od par godina i da ni u jednom od ova tri slučaja mi još uvijek nemamo podignutu optužnicu. Ogromna je razlika između neistraženih i nerasvijetljenih ubistava. Ovo su još uvijek tri neistražena ubistva. Mi se u Sarajevu bavimo kriminalom kantonalnih tužilaca da bi smo došli na nultu poziciju kada će Tužilaštvo BiH početi istraživati ko je ubio Dženana. To nas isto očekuje i za Davida, a možda nekada u perspektivi i za slučaj Lane Bijedić. Dakle, problem je ljudski faktor, problem su tužioci koji su poslušnici. ako ne riješimo ove slučajeve koji se mogu riješiti, imat ćete problem koji će se narednih desetljeća ponavljati.

Imat ćete tužioce koji su kao neke vrste tempiranih bombi. Ovo je očigledna sabotaža i banditizam unutar Tužilaštva.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79