Izmjena režima saobraćaja u Sarajevu zbog skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu

Izmjena režima saobraćaja u Sarajevu zbog skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu


Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja danas od 18 do 21 sat zbog održavanja mirnog okupljanja – skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu.

Detalji izmjene saobraćaja

Izmjena saobraćaja će se odnositi na dionicu preko mosta Novi most “Vijećnica” i dio ulice Obala Isa bega Ishakovića u Općini Stari Grad, neposredno uz Trg Prve brigade policije. Saglasnost je data uz uslov da se obezbijedi neometan ulazak u javnu garažu na ovom području.

Privremena obustava i usmjeravanje saobraćaja

Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu saobraćaja na spomenutoj dionici za vrijeme trajanja skupa. Saobraćaj će biti usmjeren u alternativne pravce, prema operativnoj procjeni MUP-a KS. Obustava se neće odnositi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Regulacija i uspostavljanje redovnog režima

Regulaciju saobraćaja na dijelu obustave i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce obavljat će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završetka skupa i utvrđivanja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja, pripadnici MUP-a će ponovo uspostaviti redovni režim saobraćaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija