Izraelski ambasador u Hrvatskoj zahvalio Hrvatima “Herceg-Bosne” na podršci

Ambasador Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor svojom je posljednjom objavom na društvenoj mreži Twitter izazvao pravi skandal.

Jučer je, naime, neformalna grupa građana Mostara, sa Starog mosta, koji je simbol ovog grada, okačila veliku palestinsku zastavu, kao znak podrške Palestincima u raketnim napadima Izraela na pojas Gaze koji je eskalirao posljednjih dana. Iako se gradonačelnik Mostara Mario Kordić oštro protivio ovakvom činu podrške građani su zastavu svejedno istakli.

To je izazvalo revolt kod Mostaraca hrvatske nacionalnosti, koji su, u znak podrške Izraelu, kako piše Dnevnik.ba, u zapadnom dijelu tog grada razvili veliku zastavu paradržavne tvorevine tzv. Herceg-Bosne. Mnogi od njih su podršku iskazali i na društvenim mrežama, prenosi Klix.

Jedna od njih, korisnica Twittera sa korisničkim imenom “hercegovka klo” napisala je “Molite za mir u Jerusalemu. Neka budu sigurni ko ih voli”. U potpisu je napisala “hrvati Herceg-Bosne”, a uz objavu, podijelila je i sliku sa zastavom Herceg-Bosne pored zastave Izraela.

Na podršci bosanskim Hrvatima se javno, na svom Twitteru, zahvalio izraelski ambasador u Hrvatskoj Ilan Mor, koji je upravo ovaj status podijelio na svom profilu.

“Hvala vam na stalnim molitvama i podršci”, napisao je Mor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79