Jake policijske snage nadgledaju ekshumacija tijela Muamera Zukorlića

Ekshumaciju tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića obavit će se danas u 12 sati sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

Usame Zukorlić, sin rahmetli muftije Zukorlića obavijestio je kako će nakon ekshumacije tijelo biti prebačeno u harem najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun-alem džamije.

– Nakon obdukcije izvršit će se izmještanje i ukop tijela rahmetli muftije u haremu Altun-alem džamije u vremenu poslije ikindije namaza. Po završenom ukopu bit će proučena hatme dova – naveo je Usame.

Nova.rs navodi kako medijima i građanima nije dozovoljen pristup u selu Orlje, a ekshumaciji tijela, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovaće samo nekoliko članova porodice Zukorlić. Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koje obezbjeđuju pripadnici PU Novi Pazar a medijima je takođe zabranjeno snimanje i fotografisanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Usame Zukorlić (@usamezukorlic)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79