Jašarević i Kabaš prijetili Ramiću prije ubistva: Popit ćeš metak

Jašarević i Kabaš prijetili Ramiću prije ubistva: Popit ćeš metak


Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je okončan dokazni postupak u slučaju ubistva Mehmeda Ramića. Tužilaštvo je iznijelo svoje završne riječi, a na narednom ročištu očekuje se izricanje prvostepene presude.

Za ubistvo su optuženi Amel Jašarević, Edvin Imamović i Igor Zuko, dok se Adel Kabaš zvani Dasta, koji je povezan s ubistvom, nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpolova potjernica.

Na današnjem ročištu svjedočila je djevojka ubijenog Mehmeda Ramića, koja je opisala događaje koji su prethodili ubistvu.

Naime, radi se o tome da je Amel Jašarević već potezao pištolj na Ramića i to nekoliko dana prije ubistva. Prema riječima svjedokinje, čije je svjedočenje naknadno priloženo i nije bilo navedeno u prvobitnoj optužnici, jedne večeri je, dok se vozila automobilom sa Ramićem, Ajdin Tabaković ih sustigao automobilom i spuštajući prozor rekao Ramiću da stanu negdje ne proširenje kako bi razgovarali, piše Klix.

Međutim, nisu stali na proširenju već se Tabaković uputio automobilom do parkinga u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima, dok ga je Ramić pratio autom kojim je upravljao i u kojem se nalazila i svjedokinja.

Po zaustavljanju automobila, Ramić je izašao iz auta, što je isto učinio i Tabaković. Međutim, u tom trenutku se do tog parkinga dovezao i automobil Golf 7 iz kojeg je izašao Amel Jašarević zvani Šaja koji je rekao Tabakoviću: “Ajdine, sjedi ti u auto, ja ću ovo riješiti”.

Svjedokinja, potom, svjedoči da je čula repetiranje pištolja te da su Ramićeve ruke sve vrijeme bila njemu iza leđa.

Nekoliko trenutaka nakon toga, razišli su se i Ramić se vratio u automobil. U trenutku kada je Ramić krenuo izaći sa parkinga, dovezao se Megan iz kojeg su izašli Edvin Imamović i Adel Kabaš zvani Dasta.

Dasta je pitao Ramića šta je bilo, dok je on njega upita, vidno uznemirem zbog prethodnog događaja, kakav to problem Šaja ima sa njim pa poteže pištolj.

Na to Dasta govori Ramiću: “Ako budeš tako razgovarao s nama popit ćeš metak.”

Na svjedočenje svjedokinje odbrane su imale prigovor na to što ona tek sada svjedoči kada je postupak doveden do kraja. Također, odbrana trećeoptuženog je imala prigovor da se današnji iskaz svjedokinje i iskaz koji je dala tokom istrage ne podudaraju.

Nakon svjedočenja svjedokinje, tužiteljica je priložila dodatne dokaze nakon čega je pristupila iznošenju završnih riječi.

Na narednom ročištu trebala bi biti izrečena prvostepena presuda.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija