Jasika i Mehičević ostaju u pritvoru i naredna dva mjeseca: “Pucali na Faću”

Kantonalni sud u Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće, potvrdio je za portal “Avaza”, advokat Damir Beglerović koji zastupa Jasiku.

Produženje pritvora je zatraženo za naredna dva mjeseca, i to iz razloga što postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela kao i da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Amir Pašić Faćo u ranjen je prije mjesec u pucnjavi u bašti hotela Evropa. Jasika i Mehičević se sumnjiče da su u njegovom pravcu ispalili više hitaca iz pištolja čak i u momentima kada se udaljavao iz bašte, a što je moglo ugroziti ostale prisutne.

Amir Pašić je u pucnjavi zadobio povredu na glavi te prostrijelne rane na rukama i nozi.

Na ročištu održanom u petak, tužilac je kazao da je predmet otvoren, te da će se raditi DNK analiza radi utvrđivanja čiji je pištolj nađen na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79