Jasmin Ademović angažovao savjetnike: Radit će bez naknade

Novoimenovani predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović je na jučerašnjem međustranačkom sastanku u Gradskom vijeću predstavio dvoje savjetnika – Anelu Zloćudović i Amira Vrce.

U javnosti su se pojavile kritike Ademovićevog čina jer, kako je rečeno, Ademović po zakonu nema pravo na savjetnike. Tim povodom jutros su se oglasili iz Naroda i pravde.

Kako je saopćeno iz ove stranke, ova dva savjetnika će raditi i pružati podršku predsjedavajućem Ademoviću bez ikakve naknade.

“Predsjedavajući Ademović je na međustranačkom sastanku gradskih vijećnika transparentno predstavio dva savjetnika, koji će mu u ličnom kapacitetu i bez ikakve naknade pružati savjetodavnu podršku, sa ciljem postizanja što kvalitetnijih prethodnih analiza prilikom predlaganja i donošenja odluka”, navedeno je, između ostalog, iz NiP-a.

Dodaje se da je angažiranje savjetnika u javnom angažmanu “formalno-pravno nemoguće”.

Inače, jučerašnji sastanak je sazvan u svrhu relaksacije odnosa i ubrzanja procesa sazivanja nastavka i konačnog završetka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79