Jasmina angažovala Muamera da opljačkalu njenu bivšu svekrvu i svekra: “Imaju 30.000 KM i nakit”

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Dizdarević Muamera zvanog “Mumi” (26) zbog krivičnog djela razbojništvo kojom ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina i Čabrić Jasmine zvane Jaca (36) zbog krivičnog djela razbojništvo kojom je osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Jasmina i Muamer su razbojništvo počinili 10. septembra 2021. godine u Tešnju.

Naime, Jasmina Jaca se angažovala Muamera Mumija i rekla mu kako bi njih dvoje mogli opljačkati njenu bivšu svekrvu i svekra D.S. i D.F.. Jaca je Mumiju rekla kako njena bivša porodica u stanu ima 30.000 KM i dosta nakita, te je predložila da to sebi prisvoje, a na šta je Muamer pristao.

Jasmina je osmislila paklen plan kako ih opljačkati, a znajući da joj je bivša svekrva stara, da je slabo pokretna i kada je sama u stanu.

Ona se iz Doboja u Tešanj dovezla očevim automobilom Golf IV, kojim je upravljao njen prijatelj J.M., a kojem nije rekla da je vodi u pljačku, a Muamer je bio ispred zgrade njene svekrve i čekao njen stan.

Potom je Jasmina otišla do bivše svekrve kako bi preuzela sina, popela se na prvi sprat zgrade gdje žive, pozvonila na ulazna vrata, dok se osumnjičeni Muamer sakrio na proširenje desno od ulaznih vrata, tako da ga D. F. koja je otvorila vrata nije mogla vidjeti.

Kada su bivša svekrva D.F. i Jasmina započele razgovor, za koje vrijeme je njen sin izašao iz stana i otišao ispred zgrade, zato što mu je Jasmina rekla da izađe vani i da je sačeka dok ona završi razgovor sa D.F., nakon čega je Jasmina rukom dala znak Muameru da uđe u stan.

Muamer je ušao u stan, u sobi za gosta otvorio prozor kako bi tu mogao kasnije izaći, te izvršio premetačinu stvari tražeći novac i nakit.

Pronašao je jedan zlatni ženski prsten i uzimajući njega čuo je da se ulazna vrata zatvaraju, tada je prišao do vrata sobe gdje je zatekao Jasmininu bivšu svekrvu D.F. kako odlazi preko hodnika u dnevni boravak.

Muamer je nastavio tražiti novac, a tada mu u sobu ulazi D.F. koja je, kada ga je ugledala, ostala iznenađena i uplašena te nije progovarala i od šoka se ukočila u mjestu.

Muamer joj je tada prišao i snažno je sa obje ruke udario u prsa, zbog čega je ona pala na pod hodnika, te krenula vrištati i dozivati upomoć.

Dok je ležala, Muamer ju je pet puta snažno šutnuo nogama u glavu, uslijed čega je starica pala u nesvijet i zadobila teške tjelesne povrede.

Kada se Muamer uvjerio da D.F. nije pri svjesti, otišao je do dnevnog boravka i nastavio tražiti novac koji nije pronašao. Pronašao je ručni sat “Casio”, fotoaparat “Fuifilm-finepix”, crni punjač, USB kabal, Samsung mobitel, kožni novčanik unutar kojeg je bila vozačka dozvola, lična karta i invalidska akreditacija za parking na ime D. S. i novac u iznosu od 92 KM, te je pobjegao kroz prozor.

Oštetili su ih tako za 900 KM.

Jasmina se za to vrijeme vratila sa sinom do auta u kojem ih je čekao J.M. i otišla za Doboj ostavivši Muamera samog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79