Jasmina zaustavio tuzlanski policajac i tražio mu mito: “Daj ti meni na kafu cenera pa da mi idemo svako svojim putem.”

Neugodnu situaciju doživio je Jasmin Musić iz Srebrenice koji tvrdi da nakon zaustavljanja od strane tuzlanskih policajaca te pregleda putničkog automobila nisu pronašli PP aparat zbog kojeg mu je pisana kazna.

Kako Jasmin tvrdi, imao je PP aparat te mu je policajac otvoreno tražio “cenera” kako bi ga pustili – piše Crna-Hronika.

Jasmin Musić zaustavljen je jučer 27.4.2023. godine od strane policijskog službenika MUP-a TK Amira Abdulahovića.

“Jučer u Tuzli zaustavi me saobraćajna policija i kada su vidjeli da nema za šta da me kazni a pošto je auto na plin tražili su mi aparat za gašenje odnosno PP aparat. I ja mu pokažem atestovan aparat prije sedam dana, kaže on meni nije to aparat to je sprej neki.

“Daj ti meni na kafu cenera pa da mi idemo svako svojim putem.”

Normalno nisam pristao, onda je on izvadio neku knjigu sa zakonima o saobraćaju i tražio član po kojem me može kazniti. Čekao sam 25 minuta dok je on čitao i trazio i nije našao normalno jer sve mi je bilo uredno. Onda je napisao kaznu da nemam rezervnu gumu na auto prikolici koja je bila u gepeku automobila. – tvrdi Jasmin Musić za portal Crna-Hronika

Policajac tvrdi da moja rezervna guma ne vazi jer mora biti na prikolici obješena. Predat ću ovo na sud. Nema mi druge. Šaljem vam slike” – Završava Jasmin za naš portal.

 

Šta piše u nalogu tuzlanskog policajca?

“Musić Jasmin je zpravljao putničkim vozilom marke VW Golf plave boje, lično vlasništvo sa priključenim vozilom s prikolicom marke “TPV  Trailers Euc” – registracijske oznake – sive boje. Kretao se iz smjera Srebrenika u pravcu petlje Šički brod. Kontrolom je utvrđeno da isti u vozilu na LPG pogon ne posjeduje vatrogasni aparat, te da za priljučno vozilo ne posjeduje potrebnu opremu tj rezervni točak”

član ZOBS st.1. tačna… propisa ZOBS-a kažnjivo 283 st. 1. tačka 38 istog pripisa 40 KM

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79