Jedan dan će otpustiti 100 radnika, a drugi dan traže 100 radnika: Prosječna plata preko 1.000 KM

Na konkurs koji je objavila Bema se mogu prijaviti radnici sa bilo kojom srednjom školom, osnovnom školom, sa ili bez radnog iskustva

Tvornica obuće “Bema” iz Banjaluke raspisala je konkurs za prijem 100 radnika muškog i ženskog pola, starosti do 45 godina, u proizvodnji obuće. Na konkurs se mogu prijaviti radnici sa bilo kojom srednjom školom, osnovnom školom, sa ili bez radnog iskustva.

Prijave se mogu podnijeti svakim radnim danom od 7 do 19 sati na portirnici tvornice. Bema se nalazi na adresi u Ulici vojvode Pere Krece 13.

“Bema” je ove godine obilježila 19 godina postojanja i trenutno zapošljava oko 1.250 radnika u dva proizvodna pogona u Banjaluci i Mrkonjić Gradu piše Fokus.

“Pokrenuli smo domaću proizvodnju i za ovih 19 godina nikome nismo dužni ni feninga. Ni državi, ni dobavljačima, ni radnicima. Naše radne kolege bez problema ostvaruju pravo na penziju. Porezi i doprinosi su uredno plaćeni. Obezbjedili smo našim radnicima kreditiranje u komercijalnim bankama i desetinama firmi sa kojima smo postigli sporazume o kreditiranju i obezbjedili robne kredite za naše zaposlene koji na veoma jednostavan i brz način mogu u ratama da kupe sve ono što im je potrebno za kuću ili za druge potrebe”, kazao je direktor ove kompanije Marinko Umičević.

Ono što je zanimljivo jeste da je direktor Umičević, prije samo nekoliko dana izjavio da su narudžbe smanjene. Kao i da će firma možda morati otpustiti 100 radnika.

– Mi smo ove godine dobili manji broj narudžbi za ovu sezonu, za oko 15 posto u odnosu na ranije – kazao je Umičević.

Ukoliko se nastavi takva situacija, kazao je tada Umićević, moglo bi da dođe do toga da otpuste čak i do 100 radnika.
Prosječna plata preko 1.000 KM

Prosječna neto plata radnika u “Bemi” je odavno prešla 1.000 maraka neto. Plus prevoz i topli obrok, koji se radnicima priprema u restoranu u krugu fabrike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79