Jedan dio Hrvata u BiH osudio Plenkovićev potez i stao na Komšićevu stranu: “Ne pomažite nam ovako”

Za BiH ovo nije napredak neko korak unazad. Nemojte nam više ovako pomagati, rekao je Skopljaković

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH, osudio je jučerašnji potez hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji se odbio sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

On je rekao da Plenković ovim potezom nije ispoštovao pravnu državu i institucije naše zemlje.

Hrvatskoj je poručio da nam ovako više ne pomažu.

– Potez gospodina Plenkovića je za svaku osudu! Ne poštuje pravnu državu i institucije BiH. Gospodin Komšić je izabran sukladno pravilima i propisima po kojima su birani svi raniji članovi predsjedništva. Za BiH ovo danas (op.a. jučer) nije napredak neko korak unazad. Nemojte nam više ovako pomagati, rekao je Skopljaković.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović je govorio za RTL.

Odgovorio je na pitanje da li podržava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u tome što nije otišao u Predsjedništvo BiH i na taj način izbjegao susret sa Željkom Komšićem?

“Ne mislim da je premijer Plenković izbjegao susret s Komšićem. On je poslao vrlo jasnu poruku legitimnosti članova Predsjedništva. Mi, naime, imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79