Jedna majka pretukla dijete jer se upiškulo, druga svojih šestero mališana nije htjela upisati u školu

Jedna majka pretukla dijete jer se upiškulo, druga svojih šestero mališana nije htjela upisati u školu


Dvije majke sa područja Zeničko-dobojskog kantona su, nakon okončanja istrage koju je provelo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optužene zbog lošeg postupanja prema svojoj maloljetnoj djeci.

Tako je 31-godišnja Zeničanka G. A. optužena za krivično djelo nasilje u porodici, odnosno da je 20. februara ove godine u kući svoje sestre G.-T. F, bila nasilna prema svom maloljetnom sinu Š. D. Dječaka je, navodi se u optužnici, udarala rukama u leđa i to zbog toga jer je obavio nuždu u svoj donji veš. Maloljetnik je tom prilikom zadobio povrede koje su mu sanirane u JU Dom zdravlja. S druge strane, dvije godine mlađa C. J, majka šestero djece je optužena za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. Svoje dvije kćeri i četiri sina, ova Zeničanka nije uključila u obrazovni sistem već im je dozvolila da skitaju i vrijeme provode na ulici. U optužnici se navodi i to da ni za jedno dijete nije tražila utvrđivanje ni priznanje očinstva.

– 17. februara ove godine njenu maloljetnu kćerku pronašli su službenici JU Centra za socijalni rad prilikom akcije suzbijanja prosijačenja te su je zbog sigurnosti i ugroženosti odmah odvezli na sigurno mjesto, stoji u optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Zenici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija