“Jedva čekam da vi koji pljujete Hrvatsku idete u Albaniju, Tursku, Grčku”

Tekst o albanskoj obali i mjestima poput Drača, Ksamila i Sarande koja su samo neka od mjesta koja su i ovoga ljeta okupirali brojni turisti iz svih zemalja Europe, ali i Hrvati, uzrokovao je lavinu komentara u popularnoj Facebook grupi “Apartmani Hrvatska”.

Albanija je postala privlačna Hrvatima zbog pristupačnih cijena i prirodnih ljepota, no to očito ne odgovara brojnim korisnicima Facebooka te iznajmljivačima koji su svoje nezadovoljstvo izrazili u komentarima.

Jedna od najčešćih zamjerki koje gosti pak imaju su cijene na hrvatskoj obali, odnosno, njihovo povećanje u odnosu na prošlu sezonu te uspoređuju koliko je Albanija jeftinija od Jadrana.

– Da ste pretjerali sa cjenama, jeste. To i stranci govore, a ne domaći samo. Pizza obična 13 eura, kebab 8 eura, palačinka 4 eura, kugla sladoleda 2 eura i to sve na ulici. Ako je to normalno, onda je**** i more i sve – piše u jednom od komentara.

No nekoliko je komentatora stalo u obranu Hrvatske i cijena ugostiteljske ponude.

– Ja jedva čekam da vi koji pljujete po Hrvatskoj idete u Albaniju, Tursku, Grčku, da je nama koji je volimo manja gužva. Zapravo, ima i dobra u ovome. Očistit ćemo se od takvih. Hrvatska je EU i ne može niže od onog tko nije u EU – stoji u jednom komentaru.

Neki od komentatora su primijetili sličnost između odlaska po namirnice u strane zemlje te ove situacije.

– Hrvati oduvijek hrle tamo di je jeftinije, npr. namirnice u Bosni, Srbiji, Mađarskoj… pa Hrvatska još ni propala, a neće ni sada. Ovi što propagiraju protiv Hrvatske ionako ne dolaze na naš Jadran – dodala je jedna korisnica Facebooka.

Podsjetimo, tekst o albanskim turističkim destinacijama upoređivao je cijene albanske i hrvatske turističke ponude i fokusirao se na iskustva turista iz susjednih zemalja, ali i centralne Europe, koji tvrde da “ih mahom privlače niske cijene u odnosu na regiju”.

– U Albaniji možete provesti sedam dana za iznos koji u susjednim zemljama na obali potrošite za tri dana. I to je ono što pravi razliku – dodaju turisti. Napominju da se albanska obala razvija iz godine u godinu te da je orijentirana na turizam i potrebe turista.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79