Jelena Karleuša ostala bez Instagram profila: Izbrisan zbog govora mržnje

Popularna srbijanska pjevačica Jelena Karleuša našla se u središtu skandala nakon što su njezine izjave protiv Bošnjaka, Hrvata, Crnogoraca i Albanaca izazvale oštre reakcije na Balkanu.

Njene kontroverzne riječi naišle su na osudu javnosti, što je dovelo do brisanja njenog Instagram profila.

Situacija je eskalirala kada je objavljeno da je pjevačicin koncert, koji je bio zakazan u jednom hotelu u Crnoj Gori, otkazan zbog njezinih izjava. Organizatori su jasno izrazili razloge otkazivanja: “Razlog otkazivanja su nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vrijeđa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimjerene kvalifikacije i ocjene na račun crnogorske historije”.

Nakon otkazanog događaja, Karleuša je putem medija pozvala građane Srbije da se zbog “atmosfere mržnje” suzdrže od putovanja u Crnu Goru ovog ljeta.

Instagram je reagirao brisanjem njenog profila nakon što je veliki broj korisnika pozvao na prijavljivanje zbog govora mržnje.

Zoran Birtašević, njen menadžer, odgovorio je na ove događaje putem Twittera: “Mnogo prijava sa bot profila različitih IP adresa JK Instagram naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo. Bit će sve ok”.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi, već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Foto: X/Twitter

Jelena Karleuša je, međutim, u svojim spornim izjavama tvrdila: “Svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79