Jelena Trivić ponovo kontra vlasti u RS: Dodikova retorika oštra, a konkretni koraci nula

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić, kaže da je vladajuća većina u Narodnoj skupštini Srpske još u novembru 2019. godine usvojila jedan od zaključaka koji između ostalog predviđa i izlazak Republike Srpske iz sistema indirektnih poreza BiH.

Od tada do danas, Vlada RS nije preduzela nijedan konkretan korak po tom pitanju. Kao narodni poslanik sam postavila poslaničko pitanje ministru finansija Zori Vudović, upravo na tu temu, na šta ona nije dala nikakav konkretan odgovor. U tom svjetlu posmatram i posljednje Dodikove izjave. To je nešto što se najavljuje već godinama, oštra retorika, a konkretni koraci nula – kaže Trivićeva za Srpskainfo.

Trivić je ovo izjavila komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je kazao da bi formiranje koncentracione vlade značilo da će Srpska brzo doći u situaciju da izađe iz sistema indirektnih oporezivanja na nivou BiH i da će donijeti sopstvene zakone o indirektnim porezima i formirati službu koja će prikupljati poreze za prostor Republike Srpske.

Trivić je istakla da bi izlazak iz sistema indirektnih poreza bio krupno političko pitanje.

– Sam izlazak iz sistema indirektnih poreza bilo bi krupno političko pitanje. U jednoj od svojih skupštinskih rasprava sam rekla da bi poštovanje samo nekoliko zaključaka koje je donijela NSRS, značilo „de fakto“ razdruživanje BiH, ali ništa od tih zaključaka nije provedeno, pa ni ovaj o izlasku iz sistema indirektnih poreza, izlazak iz oružanih snaga BiH, kao ni neučestvovanje u NATO putu BiH. Sve tri stvari Dodik već odavno obećava – kazala je Trivić.

Smatra da Dodik ovako nešto najavljuje ne znajući kako to izvesti i da je to samo još jedna u nizu manipulacija i obećanje koje se neće ispuniti.

– Ne bih pridavala značaj takvim izjavama. Prosto, nakon 15 godina od obećanog referenduma o nezavisnosti Srpske poslije kojeg se ništa nije desilo osim povremeno zapaljive retorike gospodina Dodika i njegovog SNSD, ne znam ko više može vjerovati u slične najave Milorada Dodika – ocijenila je Trivićeva.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79