Jelena Trivić razgovarala s članovima PIC-a: Apel za integritet izbora u Bosni i Hercegovini

Jelena Trivić razgovarala s članovima PIC-a: Apel za integritet izbora u Bosni i Hercegovini


U nedavnom komunikeu političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), istaknuto je da su održali konstruktivne razgovore s političkim liderima u Bosni i Hercegovini. Među njima je bila i Jelena Trivić, predsjednica stranke Narodni front.

Politički direktori UO PIC-a posebno su zahvalili Jeleni Trivić na njezinom doprinosu te izrazili zahvalnost za razgovore s Ivana Korajlić, izvršnom direktoricom Transparency Internationala BiH, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, i Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke.

Jelena Trivić je potvrdila razgovore s članovima PIC-a i otkrila ključnu temu koja se dotakla integriteta izbora u Bosni i Hercegovini.

“Tema sesije bila je isključivo integritet izbora, imajući u vidu da su opći izbori 2022. bili obilježeni izbornim nepravilnostima, posebno na nivou predsjedništva Republike Srpske. Istaknula sam važnost slobodnih, fer i poštenih izbora koji bi odražavali volju naroda, suprotno rezultatima proizašlim iz manipulacija prilikom brojanja glasova,” izjavila je Trivić za Klix.

Jelena Trivić također je podijelila da je iznijela prijedlog tehničkih poboljšanja izbornih pravila kako bi se osigurali demokratski i fer izbori u zemlji. Njezino zalaganje ukazuje na nužnost reformi koje bi osnažile povjerenje građana u izborni proces u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija