Jesu li električni romobili budućnost saobraćaja u BiH?

Jesu li električni romobili budućnost saobraćaja u BiH?


Sa kakvim se problemima korisnici susreću? Koliko su česte nesreće i kako ih spriječiti? Odgovore donosimo u večerašnjem Dnevniku O kanala

Električni romobili budućnost su saobraćaja. Ekspanzija ovog prevoznog sredstva u posljednjem periodu nametnula je neke nove trendove.

No, kao i mnoge stvari u našoj zemlji, ni ova nije zakonski regulisana, pa su kazne za nepropisnu vožnju sve češće. Česte su i saobraćajne nesreće.

U Bosni i Hercegovini još uvijek ne postoji zakon koji je regulirao korištenje električnih romobila. Sami električni romobili nisu prepoznati kao prevozno sredstvo u Zakonu o bezbijednosti saobraćaja. Jedan od ključnih problema jeste to prometovanje, kuda se romobili mogu voziti, da li je to trotoar, biciklistička staza ili kolovozna traka, kaže nam Muhamed Mulahmetović, regionalni menadžer kompanije BinBin.

Sa kakvim se još problemima korisnici trotineta susreću? Koliko su česte nesreće i kako ih spriječiti? Šta kažu građani? Odgovore donosimo u večerašnjem Dnevniku O kanala koji je na programu od 18.20 sati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija