Jesu li Nadrealisti predvidjeli dolazak virusa i pandemiju u BiH? (VIDEO)

Nakon što su ponovo pooštrene mjere zaštite od Corona virusa, na društvenim mrežama sve je popularniji snimak iz 1989. godine koji su napravili Nadrealisti, a u kojem se, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama predvidjela pandemija Corona virusa.

Nadrealisti su tada prezentovali Dnevnik čija je radnja smještena u januar 1992. godine, a u kojem dr Nele Karajlić opisuje dramatičnu situaciju u svijetu.

Naročiti hit je anketa u kojem reporter u zaštitnom odijelu ispituje prolaznike šta je najveći problem koji tišti našu zajednicu, a oni s gas maskama odgovaraju da je to politički problem o tadašnjem statusu republika i pokrajina u federaciji. Ono što su mnogi povezali s pandemijom jeste trenutak kada jedan od prolaznika pita voditelja je li vidio njegovu djevojku koja je nosila žutu masku i koja ima veliki problem s kožom.

Zvuči li vam poznato? Upravo zbog pandemije Corona virusa, kako su pooštrene mjere zaštite, čak i na otvorenom dužni smo nositi zaštitne maske na licu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79