Jeziv slučaj: Dijete gledalo kako otac pokušava zadaviti majku kablom

Jeziv slučaj: Dijete gledalo kako otac pokušava zadaviti majku kablom


U Višem sudu u Nišu, tužilac Irena Radivojević zatražila je najmanje 15 godina zatvora za Dalibora Stevanovića zbog pokušaja teškog ubistva bivše supruge Sandre Tanić, piše Telegraf.rs.

Ovaj stravičan incident dogodio se 12. novembra 2022. godine u hodniku stambene zgrade gdje je Stevanović napao bivšu suprugu pred njihovim petogodišnjim djetetom.

Detalji napada

Stevanović je pretukao Sandru Tanić, a zatim pokušao da je zadavi plastičnom vezicom. Napad se odigrao pred njihovim maloljetnim djetetom koje je pokušavalo da zaštiti majku. Krvavi napad prekinule su komšije koje su, čuvši djetetovu vriske, istrčale u pomoć. Jedan od komšija uspio je sječicama osloboditi vezicu koja se duboko usjekla u vrat žrtve.

Dokazi i motiv

Prema tužiteljici Radivojević, Stevanović je planirao ubistvo, o čemu svjedoče poruke koje je uputio bratu žrtve, Mladenu Taniću, tražeći da brine o njihovom djetetu. Plastične vezice koje je donio sa sobom također ukazuju na njegovu namjeru. Vještaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu potvrdili su da je Stevanović bio uračunljiv prilikom napada.

Odbrana i suđenje

Odbrana Dalibora Stevanovića tvrdi da se radi o zločinu iz strasti, a ne o podmuklom pokušaju ubistva. Njegov branilac, Zoran Saveljić, zatražio je maksimalnu kaznu od tri godine zatvora, navodeći da je Stevanović postupao u stanju afekta. Advokatica Ana Dimitrijević istakla je da je Stevanović iskazao kajanje i priznao djelo, te predložila kaznu ispod zakonskog minimuma.

Izjava optuženog

Dalibor Stevanović izrazio je kajanje pred sudom, rekavši da i dalje voli Sandru i da mu je žao zbog onoga što je učinio. Presuda će biti izrečena 21. juna.

Ovaj jezivi slučaj potresao je javnost i naglasio važnost pravde za žrtve porodičnog nasilja. Izricanje stroge kazne moglo bi poslužiti kao upozorenje svima koji se upuštaju u slične zločine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija