Foto: FENA
Krug 99 pozvao bh. dijasporu da izađe na izbore za Evropski parlament

Krug 99 pozvao bh. dijasporu da izađe na izbore za Evropski parlament


Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 uputila je apel bh. dijaspori u državama Evropske unije da aktivno učestvuje na predstojećim izborima za članove Evropskog parlamenta.

U svom pismu, Krug 99 naglašava važnost učešća dijaspore, ističući da će novi sastav Evropskog parlamenta značajno uticati na budućnost, mir i stabilnost EU-a, ali i na aspiracije zemalja koje teže članstvu, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Krug 99 poziva bh. dijasporu da glasa po svojoj savjesti i odgovornosti, kako prema društvima i zemljama u kojima žive, tako i prema svojoj izvornoj domovini, Bosni i Hercegovini.

“Naša zemlja suočena je sa preteškim izazovima! Vaš glas je važan! On će omogućiti da se snažnije čuje pošten glas, tamo gdje se odlučuje o demokratskoj i prosperitetnoj tranziciji suverene države BiH. Prepoznajte među kandidatima one koji će zastupati izvorne evropske vrijednosti za integraciju BiH u EU, tom pouzdanom putu ka trajnom miru i prosperitetu za sve ljude u našoj napaćenoj zemlji,” navedeno je u pismu.

Iz Kruga 99 također pozivaju dijasporu da odbije glasati za kandidate koji podržavaju etnonacionalizam i podjele, naglašavajući da je važno prepoznati i podržati prijatelje BiH, poput Tineke Strik iz Nizozemske, koja je zastupala najbolje interese svih ljudi u BiH.

“Izaći na evropske izbore vaša je ljudska dužnost prema izvornoj domovini,” poručuju iz Kruga 99, apelujući na dijasporu da svojim glasovima doprinesu boljoj budućnosti Bosne i Hercegovine kroz podršku kandidatima koji dijele evropske vrijednosti i podržavaju integraciju BiH u EU.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija