Johann Sattler: BiH neće u EU ni za 10 godina, dok ne ispuni uvjete

Šef Delegacije EU u BiH, Johann Sattler naš je večerašnji gost u Centralnom dnevniku.

Nakon što je BiH službeno dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Sattler ekskluzivno u CD-u otkriva mogu li politički lideri okrenuti novu stranicu za bolju budućnost evropske BiH, kao i koliko je važan ulazak BiH u Uniju za sve građane naše zemlje.

“Kandidatski status je zadaća novoizabranim vlastima! Zasluge za kandidatski status idu građanima. Lako je blokirati institucije, ali to su prakse koje se moraju zaustaviti.”

“Ne mislim da je realno da BiH bude primljena u EU bez ispunjavanja uslova. Ne može BiH preskočiti sve zemlje koje preko deset godina vode pregovore i preko noći postati članica, a i za samu zemlju je važno da ispunjava uslove!”Šef Delegacije EU u BiH, Johann Sattler naš je večerašnji gost u Centralnom dnevniku.Nakon što je BiH službeno dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Sattler ekskluzivno u CD-u otkriva mogu li politički lideri okrenuti novu stranicu za bolju budućnost evropske BiH, kao i koliko je važan ulazak BiH u Uniju za sve građane naše zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79