Johann Sattler: BiH neće u EU ni za 10 godina, dok ne ispuni uvjete

Johann Sattler: BiH neće u EU ni za 10 godina, dok ne ispuni uvjete


Šef Delegacije EU u BiH, Johann Sattler naš je večerašnji gost u Centralnom dnevniku.

Nakon što je BiH službeno dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Sattler ekskluzivno u CD-u otkriva mogu li politički lideri okrenuti novu stranicu za bolju budućnost evropske BiH, kao i koliko je važan ulazak BiH u Uniju za sve građane naše zemlje.

“Kandidatski status je zadaća novoizabranim vlastima! Zasluge za kandidatski status idu građanima. Lako je blokirati institucije, ali to su prakse koje se moraju zaustaviti.”

“Ne mislim da je realno da BiH bude primljena u EU bez ispunjavanja uslova. Ne može BiH preskočiti sve zemlje koje preko deset godina vode pregovore i preko noći postati članica, a i za samu zemlju je važno da ispunjava uslove!”Šef Delegacije EU u BiH, Johann Sattler naš je večerašnji gost u Centralnom dnevniku.Nakon što je BiH službeno dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Sattler ekskluzivno u CD-u otkriva mogu li politički lideri okrenuti novu stranicu za bolju budućnost evropske BiH, kao i koliko je važan ulazak BiH u Uniju za sve građane naše zemlje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija