Još jedan državni tender za firmu povezanu s Dodikovim kumom

Institut za građevinarstvo Banja Luka nadzirat će radove na rijeci Savi. Samo u ovoj godini dobili tendere u vrijednosti od 7,7 miliona KM

Ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović, koji je kadar SNSD-a, donio je prije dvije sedmice odluku o dodjeli usluga nadzora nad radovima održavanja sistema obilježavanja plovnog puta na rijeci Savi Institutu za građevinarstvo Banja Luka.

Piše: A. DUČIĆ

 

Ovaj državni posao vrijedan je 32.850 KM bez PDV-a, a još jedan je u nizu koji je dodijeljen Institutu za građevinarstvo koji je prema pisanjima niza istraživačkih medija nezvanični član „Integral Inženjeringa“ u vlasništvu Slobodana Stankovića, kuma lidera SNSD-a Milorada Dodika i najutjecajnijeg biznismena u RS-u.

Naime, Institut za građevinarstvo Banja Luka je i zvanično bio članica korporacije Integral Inžinjeringa.

Prema odluci koju potpisuje Mitrović, ponudu za navedeni posao na rijeci Savi je preuzelo 14 ponuđača, ali je samo jedna i to od Instituta za građevinarstvo Banja Luka pristigla, bila pravoremena i kao takva je za komisiju bila prihvatljiva.

Inače, prema podacima sa Portala javnih nabavki ovo preduzeće je do sada pobijedilo na čak 1721 tendera ukupne vrijednosti od 35.489.801 KM! Samo u ovoj godini Institut za građevinarstvo je na 127 tendera dobio poslove u vrijednosti od 7,7 miliona KM.

Tako je 28. oktobra sklopljen ugovor sa JP Autoputevima RS vrijedan 17.890 KM za nezavisnu provjeru dionice autoputa Banja Luka – Gradiška i Banja Luka – Doboj s aspekta sigurnosti saobraćaja. U proteklim mjesecima dobivao je poslove i od Elektrodistribucije – podružnica Tuzla, Federalnog ministarstva raseljenih osoba, Hidroelektrane na Drini…

Kao što je poznato, Integral Inženjering je od države dobio posao izgradnje kapitalnog objekta – mosta preko Save kod Bosanske Gradiške čije je zvanično spajanje upriličeno 15. oktobra. Integralu je i krajem novembra povjerena izgradnja 5,6 kilometara autoputa na Koridoru 5C kroz RS odnosno posao vrijedan 186 miliona KM piše Fokus.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79