Još jedan muškarac uhapšen zbog otmice Halida N.: Tražili 500.000 eura u kriptovaluti, na kraju dobili 47.000 eura

Banjalučanin R.P. predat je u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva uz izvještaj o počinjenoj otmici, saopšteno je MUP-a.

R.P. je uhapšen u okviru istrage Uprave kriminalističke policije da je u saradnji sa licem N.R bio izvršilac krivičnog djela otmica.

U pitanju je Rajko Pavić iz Banjaluke.

Osumnjičeni je unajmio vozilo koji je Radinković koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Kako piše ATV, Pavić se sumnjiči i da je podizao novac koji je Radinković u kriptovaluti naplatio od žrtvinog brata.

Inače, Pavić se i ranije dovodio u vezu sa više teških krivičnih djela.

Nakon što je isplaćen novac imao je pristup elektronskom novčaniku, te je preko trećeg lica izvršio konverziju novca i tako ga učinio dostupnim Nenadu Radinkoviću.

Pavić će tokom dana biti sproveden u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske gdje će ga ispitati predmetni tužilac, koji će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Na prijedlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci ranije je odredio jednomjesečni pritvor Nenadu Radinkoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmice i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Nenad R. oteo Halida N.: U emisiji ”Svadba od milion evra” se hvalio da ima para, Patek Philippe sat…

Podsjetimo, Halid N. je otet 15. maja ove godine i odveden je na nepoznatu lokaciju, na kojoj je bio vezan i izložen batinanju i maltretiranju.

”Osumnjičeni je, uz prijetnju po život i tijelo, zahtijevao isplatu u iznosu od 500.000 evra za njegovu slobodu. Novac je tražio u kripto valuti. Prvobitno traženi novčani iznos je smanjio na 250.000 evra, pa potom na 50.000 evra. Posredstvom brata žrtve primio je 42.000 evra u kriptovaluti, te 5.000 evra u kešu posredstvom trećeg lica iz Banjaluke”, saopštilo je ranije Republičko javno tužilaštvo Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79