Sistem i dalje šuti a mladih majki, porodilja više nema. Do kada?

BABY STEPS: Koliko porodilja još treba da umre na porodu da bi se nešto konačno poduzelo?

Jučer je još jedan nevini život ugašen u trenutku najveće sreće. Još jedna beba je izgubila svoju majku već u porodilištu. Upozoravamo, dijelimo, iniciramo, predlažemo, molimo i da se konačno nešto poduzme.

Čak nas je i Brisel čuo i naložio šta treba da se radi kako bi se uvjeti u porodilištima popravili?

Užas u Domu zdravlja Lukavac: Bez znakova života im dovezena 29-godišnja trudnica iz Gračanice

A naš sistem i dalje šuti. Šuti dok ubija. Dokle više ovako? Koliko još porodilja mora umrijeti da bi se nešto promijenilo i nešto uradilo?

Zar više nije sramota i sam zdravstveni sektor šta rade ženama u najvažnijem trenutku u životu?
Dosta je više! Dosta je nasilja nad ženama! Bilo gdje pa i u porodilištima! Dosta je onih koji mirno gledaju, ignorišu i pravdaju nepotrebne smrti nevinih majki.

Imate li hrabrosti pogledati u oči bebe koje pri prvom uzdahu ostaju bez najmekšeg zagrljaja, najmilijeg pogleda i bezuslovne vodilje? Hoćete li i njih lagati?

Imate još bar mrvicu ljudskosti? Ili ćete i dalje po svom pa ćemo samo čekati sljedeću tragediju – da li će biti u Sarajevu, Bihaću, Zenici, Mostaru ili opet u Gračanici?

Zašto stalno čitamo da je majka na porodu izgubila život a ne vidimo nikoga ko preuzima odgovornost?

Do kada?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79