Još jedna lažna Bh Telecom nagradna igra u BiH

BH Telecom je u srijedu, 27. marta, poslao svim svojim korisnicima na važno upozorenje o lažnoj nagradnoj igri.

BH Telecom upozorava korisnike na pokušaj prevare putem poruka na web stranicama i društvenim mrežama, te ih poziva da ne otkrivaju lične podatke niti da pristupaju sumnjivim linkovima. U nastavku njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani korisnici,

želimo vas upozoriti o trenutnom pokušaju prevare putem poruke na web stranici youb*****.com i voice*****.com, kao i putem Facebooka.

Naime, od korisnika se traži da odigra igru kako bih dobio 888 BAM, te prati dalje upute i unosi određene podatke. Upozoravamo sve korisnike da nipošto ne otkrivaju svoje podatke, niti posjećuju bilo kakve linkove koji dolaze na ovakav način.

Ovo je jasan pokušaj phishinga – gdje se pokušava doći do vaših ličnih podataka, kako bi iste dalje zloupotrijebili i oštetili korisnika.

Molimo vas da budete oprezni i da ne slijedite uputstva „lažne nagradne igre“. Nipošto ne unosite nikakve lične informacije jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraziti vaš uređaj malwareom.

BH Telecom želi zaštititi svoje korisnike, zato apelujemo na vas da ne posjećujete sumnjive linkove, ne dijelite lične podatke i ne preuzimate aplikacije iz neprovjerenih izvora.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate putem zvaničnih kanala komunikacije BH Telecoma, kao i putem naših profila na društvenim mrežama”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79