Užasan film Elmedina Konakovića: Brutalno je napao novinara Avdu Avdića i tužioca zbog kartela “Tito i Dino”

Elmedin Konaković, lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na svom je zvaničnom Facebook profilu objavio užasan film protiv novinara i tužioca zbog narkokartela “Tito i Dino”.

Još uvijek nije poznato ko je napravio video, ali se vidi da je djelo profesionalca.

Novinar kojeg Konaković proziva je Avdo Avdić. Podsjetimo, Avdić je otkrio i javno objavljivao informacije o narkokartelu “Tito i Dino”, a zbog svog pisanja protiv narkokartela, danas je postao meta lidera NiP-a.

Konaković u opisu videa poziva da “sad nema stajanja, ova priča mora ići do kraja”.

U videu se spominje i tužioc (Sanjin Kulenović) koji istražuje kartel Tito i Dino i koji je pokrenuo akciju Black Tie 2.

Na užasan film koji je Konaković objavio reagovali su i analitičari, novinari i drugi.

“Ovo što je uradio ministar Konaković sa spotom kojim se targetira jedan novinar uz poruku: “ova priča mora ići do kraja” podsjeća na spot o Oliveru Ivanoviću sa tv Pinka prije njegove likvidacije. Podsjeća i na ono što je prethodilo ubistvu Slavka Ćuruvije. Ovo je užasna poruka”, napisao je novinar Almir Mehonić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79