‘Još jedno jutro u Bosni i Hercegovini, RS nije postala država i neće nikada’

Potpredsjednik Vlade FBiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Vojin Mijatović oglasio se nakon što su se u petak, 1. septembra, na četiri lokacije u blizini entitetske linije okupile pristalice Milorada Dodika.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Dobro jutro, sve je isto!

Još jedno jutro u Bosni i Hercegovini, nakon velikih najva, Bosna i Hercegovina se nije raspala i neće nikada, RS nije postala država i neće nikada.

Po dobrom starom običaju danas će nova tema, jer ova jučerašnja-patriotska je već bajata.
Danas ide novi red pljuvanja, jer već danas se mora naći novi izdajnik, novi patriota, nova meta za pljuvanje i blaćenje.

Ljudi moji dobri, ide sunčan vikend odmorite, a u ponedeljak pitajte vaše ‘lidere’ sve tri konfesije, pošto po stoti put nije počeo rat, a najavljivali su, ŠTA ĆEMO JESTI?”, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, protest zbog optužnice protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS, trebao je biti organizovan pred zgradama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Međutim, MUP Kantona Sarajevo je odbio dati saglasnost za održavanje ovih protesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79