Još se traga za nestalom Ružicom Bičvić, Salihom Omerović i Senahidom Čagom

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, gorskih službi spašavanja, volonteri, članovi porodica, te prijatelji, i dalje tragaju za nestalom Ružicom Bičvić, Salihom Omerović i Senahidom Čagom, koji se već danima vode kao nestali.

Potraga za nestalom Ružicom Bičvić iz Sarajeva, čiji je nestanak porodica prijavila u subotu ušla je u šesti dan.

U potragu za nestalom ženom, koja pati od demencije, uključili su se i piloti SBA škole letenja, koji će danas letjeti iznad nenaseljenog područja Ilijaš – Podlugovi.

Volonteri su se jutros oko 9 sati okupili u Dobroševićima, a u više grupa će se pretraživati područje Dobroševića, Ahatovića, Bojnika, Dedinja.

Potraga je usmjerena na područje Dobroševića i šire nakon što su u noći 20./21. aprila na četiri objekta nadzorne kamere nestalu snimile iz pravca Dogloda kako se kreće kroz Rajlovačko polje do raskršća u Dobroševićima, te da se uputila put Mihaljevske ulice.

Civilna zaštita Općine Novi Grad Sarajevo, GSS Novi Grad Sarajevo, Kantonalna uprava civilne zaštite, GSS Stanica Sarajevo, potražni pas GSS Stanice Sarajevo Šmeki, GSS Ilidža, GS Hadžići, GSS FBiH, GSSuBiH, prijatelji i rodbina nestale pretražuju teren detaljno i svaka informacija se provjerava.

Svi građani stariji od 16 godina, koji žele pomoći u potrazi, dobro su došli da se uključe. Budući da se pretražuje brdsko i šumovito područje, preporučje se da se obuče sportska odjeća: hlače i jakne, te obavezno čizme ili gojzerice.

Građani se pozivaju da informacije i dalje javljaju što preciznije i detaljnije na brojeve telefona: +387 62 112 700 i +387 62 672 772.

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite od jutros su intenzivirali potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila ove godine, na području općine Srebrenica.

U potrazi će na terenu raditi veći broj uposlenika Federalne uprave civilne zaštite sa svim raspoloživim sredstvima.

Također se nastavlja i potraga za nestalim Senahidom Čagom, za kojeg se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila ove godine, a Federalna uprava civilne zaštite, u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potrage.

– Vrši se prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu i FUCZ spremna je da se odmah, u slučaju potrebe uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu – rečeno je iz Operativnog centra FUCZ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments