Još sva mjeseca pritvora za Maria koji je opljačkao Zirrat Banku u Mostaru

Za još dva mjeseca priduženje pritvor za Maria B. (1990.) iz Mostara, osumnjičenog da je s još jednom njemu poznatom osobom izvršio kazneno djelo ‘Razbojništvo’ u poslovnici Ziraat banke na Bišću polju u Mostaru, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje Tužilaštva Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNŽ).

On je osim navedenog kaznenog djela osumnjičen i za kazneno djelo ‘Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje’ Zakona o oružju i streljivu HNK u stjecaju s kaznenim djelom ‘Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari’ KZ FBiH, a pritvor može trajati do dana 17.3.2024. godine.

Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano produljenje pritvora osumnjičenom Mariu B., iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno Tužiteljstvo HNK u suradnji sa MUP-om HNK – Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju identifikacije drugog supočinitelja, kao i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, potvrdili su iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNK.

Pljačka se dogodila 1. 9. 2023. godine oko 13:15 sati kada se Mario B. s još jednom osobom motociklom dovezao do poslovnice navedene banke, te su otuđili novac iz iste.

Nakon što su pokupili plijen, pokušali su upaliti motocikl kako bi pobjegli, međutim mehanizam vozila je ‘zatajio’, te su uz prijetnju oružjem otuđili teretno vozilo Caddy mostarskog poduzeća i potom pobjegli.

Nedaleko od mjesta razbojništva, Caddy je pronađen, a razbojnici su pobjegli u nepoznatom smjeru. Nakon vještačenja određenih tragova, ali i izvidima policije, nakon određenog vremena Mario B. se dovodi u vezu s izvršenom pljačkom, te je pronađen i priveden.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79