Još uvijek traje potraga za drugim mladićem iz Stoca

Nastavljena je potraga za drugim nestalim mladićem nakon što je iz rijeke Bregave kod Stoca izvučen automobil sa tijelom za koje se pretpostavlja da je jedan od nestalih mladića.

Podsjetimo, pretpostavlja se da su u vozilu Jeep Compass bila dva mladića u dobi 18 i 20 godina. Izvjesno je da su u Bregavu upali prilikom zaokretanja prema Stocu i Vidovu polju gdje su živjeli. Na licu mjesta jučer je obavljen uviđaj, koji je vodio dežurni tužitelj Kemal Maksumić, a kojom prilikom je utvrđeno da se radi o samoslijetanju.

Federalna uprava civilne zaštite se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, uključila u potragu za nestalim mladićima koji su automobilom sletjeli u rijeku Bregavu na lokalitetu Pitića brijeg na području Stoca.

Nakon što se stolačkoj policiji jučer obratila majka jednog od mladića za kojeg se pretpostavljalo da se nalazio u automobilu koji je sletio u rijeku Bregavu i prijavila da njen sin nije došao kući, te da je nedostupan na telefon kao i drugi mladić koji se nalazio s njim u automobilu, organizirana je potraga.

Ove sumnje potkrijepili su i tragovi automobila koji su uočeni jučer ujutru na lokaciji Pitića brijeg.

FUCZ, odmah je po zahtjevu, angažovala i uputila tim sa spasiocima, pripadnicima federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom sa roniocima i potrebnom opremom na lokaciju na kojoj se odvijala potraga.

Usljed padavina potragu je uveliko otežavala mutna i nabujala rijeka Bregava, a po dolasku tima FUCZ već je pao mrak te je i vidljivost uveliko bila smanjena pa je odlučeno da će se potraga nastaviti danas u ranim jutarnjim satima.

Potraga je nastavljena rano jutros a nakon što su obavljene sve pripremne radnje i kontrolni zaroni, uključena je i dizalica i potrebna oprema, te je, u skladu sa operativnim planom, tim FUCZ vodio operaciju izvlačenja automobila u koordinaciji sa ostalim službama uključenim u potragu.

U 10:35 sati iz rijeke Bregave je izvučen automobil u kome se nalazilo jedno tijelo za koje će se naknadnom istragom utvrditi identitet i da li pripada jednom od nestalih mladića.

Tragične vijesti: Tijelo jednog mladića izvučeno iz Bregave

U potragu su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica, uključeni i pripadnici policije, ronilačkih klubova Mostar i Explorer, ISS-a Mostar, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i drugi.

Spasioci nastavljaju potragu za drugim nestalim mladićem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79