Josipa Rimac izašla iz istražnog zatvora: U Remetincu sam napisala knjigu

Bivša državna sekretarica i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac u utorak poslijepodne izašla je iz istražnog zatvora u Remetincu, gdje se nalazila protekla četiri mjeseca, piše „Jutarnji list“.

Nakon izlaska odmah se obratila novinarima.

– Znate što, nakon 124 dana mi je bilo najvažnije zagrlit svoje dijete. Ovaj postupak više nije tajan, ali dok istraga traje ne mogu komentirati ništa vezano uz istragu. Kroz postupak ćete znati više detalja – rekla je Rimac i dodala:

– Nakon 24 godine sam zatražila ispisivanje iz stranke i shvaćam njihove postupke. Zatražila sam i odlazak iz Remetinca. Istina je i da sam napisala knjigu, zove se “Mater i ćaća i pet kćeri“.

Kazala je i da ju netko od bivših kolega i prijatelja nije razočarao.

– Najvažnije je da uz vas ostaju porodica i istinski prijatelji. Tačno je i da sam zatražila otpust iz ministarstva po principu 6+6, ali ne znam je li to realizirano – rekla je Rimac i dodala da je surađivala sa svim tijelima od prvog trenutka i da će to raditi i dalje.

Upitana hoće li nekog optužiti, po funkciji iznad nje, rekla je.

– Da li vam ja izgledam kao netko tko će optuživati druge ljude? – rekla je Rimac.

Istražni zatvor Josipi Rimac posljednji je put produžen 28. avgusta, a iako je sudac istrage tada prihvatio prijedlog Uskoka da zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke “iza rešetaka” ostane još dva mjeseca Josipi Rimac usvojena je žalba i ona treba biti puštena 29. septembra.

Njena advokatica Lidija Horvat potvrdila je da Uskok u međuvremenu nije tražio produženje istražnog zatvora ni proširio istragu.

Krajem avgusta Uskok je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Osim Rimac u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, sekretarica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski biznismen Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79